Do 09-06-2016 - Claudia van het Kaar - Gelaatkunde

Openbare avond

Do 09-06-2016
Claudia van het Kaar Lezing Openbaar
Gelaatkunde

www.gelaatkunde.nu

 
 
Claudia van het Kaar
 
Gelaatkunde
  Over deze avond

Afbeelding invoegen
 

Over Claudia 

"In 1996 kwam de gelaatkunde op mijn pad. De fascinatie voor deze praktische en doeltreffende methode heeft mij sindsdien nooit meer losgelaten. Geen ingewikkelde formules of gecompliceerde theoretische modellen, nee: puur de vorm van mijn lichaam, van mijn kaaklijn, mijn oren, mijn lippen, mijn neus, kortom mijn hele uiterlijk bleek iets te zeggen over mijzelf: karakter, sterktes, zwaktes en behoeften. En het klopte ook nog eens! Ik was zo gefascineerd dat ik met een studie gelaatkunde begon.


Zou je het onzichtbare van de mens willen zien?

Het kan, want onze karaktereigenschappen, talenten en ook beperkingen komen tot uitdrukking in ons lichaam en gelaat. Je hoeft ze alleen maar te leren ‘lezen’. Je hebt deze neus, dit voorhoofd, deze mond en deze oren niet per toeval – jouw levensverhaal staat letterlijk in je gezicht geschreven! En dus ook in het gezicht van de mensen die je dagelijks tegenkomt.

Gelaatkunde is in Nederland nog vrij onbekend. Deze wetenschap geeft een betekenis aan de vorm van het gezicht en lichaam, en is een boeiende en doeltreffende methode om binnen enkele seconden iemands kern letterlijk te kunnen zien – een waardevolle tool voor een ieder die dagelijks met mensen werkt.  

  

                       ---------------

 

Er ging een wereld voor mij open over waarom mensen zich op bepaalde manieren gedragen, hoe met sommige mensen conflicten ontstaan en waarom ik mij bij andere mensen juist prettig voel. Sindsdien is gelaatkunde voor mij een onmisbaar werktuig, zowel privé als in mijn werk. Van 1998 tot 2002 werkte ik als headhunter en ontdekte de toegevoegde waarde van gelaatkunde om het potentieel  van mensen in te kunnen schatten. Vanaf 2002 werk ik als coach en ervaar de waarde van mijn door gelaatkunde opgedane kennis van de mens telkens weer opnieuw. 
 
 


Tijdens deze interactieve workshop zal Claudia een nieuwe manier van kijken introduceren.
 
Ook zal zij een introductie geven over wat gelaatkunde is, waar het vandaan komt en hoe het werkt.
 
En tot slot zal zij in samenwerking met de deelnemers een voorproefje van het ontcijferen geven met moedige vrijwilligers.
 
Je zult verstelt staan wat een neus allemaal over zijn eigenaar verteld en wat de betekenis van flaporen is. En wist je al dat het voorhoofd iets zegt over iemands manier van denken? En dat de kaak vertelt over het potentieel aan agressie van een persoon?
 
Deze en nog veel meer onderwerpen zullen die avond ter sprake komen, afhankelijk van wie er dan allemaal aanwezig zijn.
 
 
                     -------------------
 
 
Het is nu mijn missie om de kennis van gelaatkunde uit te dragen aan een breed publiek en in het bedrijfsleven, zodat mensen zichzelf en elkaar op een boeiende en ontspannen manier beter leren zien. Ik ben gespecialiseerd in het geven van lezingen en interactieve workshops gelaatkunde voor groepen. Ik kom daarvoor op locatie in heel Nederland. Daarnaast geef ik een-op-een readings gelaatkunde, in mijn praktijk te Eindhoven, of via Skype. Nieuwsgierig? Zie voor meer informatie mijn website: www.gelaatkunde.nu